Verhoging pensioenkapitaal

U bouwde tot 1 januari 2021 bij Pensioenfonds HAIO pensioen op met een zogeheten beschikbare premieregeling.

 

Verhoging

Uw pensioenkapitaal kan worden verhoogd op basis van het rendement van de beleggingen van het pensioenfonds. In 2020 was er geen winstdeling. In 2021 groeit uw pensioenkapitaal met een winstdeling van 7% per 1 mei 2021.

In 2021 is er sprake van een bijzondere situatie. Alle aios huisartsgeneeskunde bouwen vanaf 1 januari pensioen op bij het huisartsenpensioenfonds, SPH. Op 1 juni 2021 gaan alle pensioenkapitalen* over naar de PPI van ABN Amro Pensioenen. Ons fonds houdt daarna op te bestaan.

 

Mogelijk extra winstdeling

Het is waarschijnlijk dat u ook na 1 juni 2021 nog een extra winstdeling van ons ontvangt. Dit kunnen wij u niet garanderen. In de zomer van 2021 kunnen we goed inschatten hoe hoog de kosten van de liquidatie zijn en hoeveel kapitaal er nog over is. Als deze extra winstdeling aan de orde is, ontvangt u hierover bericht. Dit geldt alleen voor u als uw pensioenkapitaal op dat moment nog bij de PPI bij ABN Amro Pensioenen staat. Vraagt u vóór die tijd waardeoverdracht aan? Dan gaat uw pensioenkapitaal naar uw nieuwe pensioenfonds of verzekeraar. Dan krijgt u deze mogelijke winstdeling niet.

 

* Dat is dus het tot 1 januari opgebouwde pensioenkapitaal plus rendement en winstdeling tot 1 juni 2021.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie. Gaat u akkoord met het gebruik hiervan?