Hoeveel krijgt u?

Het is handig om te weten of u genoeg pensioen opbouwt om straks de dingen te kunnen doen die u graag wilt. Er zijn een paar manieren op uw pensioen te checken: 

  

Uniform Pensioenoverzicht (UPO) bekijken

 

1. Inloggen in Mijn Pensioencijfers

In Mijn Pensioencijfers vindt u een overzicht van uw pensioenkapitaal (Mijn beleggingswaarde). Dit is het kapitaal dat u tot 1 januari 2021 bij ons fonds hebt opgebouwd. Ook vindt u hier uw Uniform Pensioenoverzichten. U logt in met uw DigiD. Mijn pensioencijfers kunt u inkijken tot 1 januari 2022.


2. Uniform Pensioenoverzicht (UPO) bekijken

U ontvangt elk jaar van Pensioenfonds HAIO een Uniform Pensioenoverzicht. In dit persoonlijke pensioenoverzicht staat wat u aan pensioenkapitaal hebt opgebouwd bij het pensioenfonds. Een overzicht van het pensioenkapitaal voor een ouderdomspensioen voor uzelf en voor uw eventuele nabestaanden. De bedragen aan partnerpensioen en wezenpensioen op het pensioenoverzicht zijn bruto bedragen per jaar. Verder vindt u in uw pensioenoverzicht de gegevens van u en eventueel uw partner.

 

Alle pensioenfondsen en -verzekeraars gebruiken hetzelfde model voor dit Uniform Pensioenoverzicht. U kunt daardoor de bedragen van de verschillende overzichten gemakkelijk bij elkaar optellen. Let op: bij Pensioenfonds HAIO bouwde u geen recht op een pensioenuitkering op, maar een pensioenkapitaal. Dit kapitaal wordt op pensioendatum omgezet in een pensioenuitkering.

 

Vanaf 1 januari 2021 krijgt u een Uniform Pensioenoverzicht van SPH. Als u nog pensioen had staan bij Pensioenfonds HAIO krijgt u vanaf 1 juni 2021 ook een Uniform Pensioenoverzicht van PPI ABN AMRO. Bent u arbeidsongeschikt? Dan krijgt u alleen van PPI ABN AMRO een Uniform Pensioenoverzicht.

 

3. Mijnpensioenoverzicht.nl bezoeken
Hebt u ook via een andere werkgever pensioen opgebouwd? Voor een totaaloverzicht van uw pensioen gaat u naar www.mijnpensioenoverzicht.nl. U logt in met uw DigiD. Daarna ziet u in één oogopslag:

  • uw AOW-pensioen van de overheid
  • hoeveel pensioen u hebt opgebouwd bij andere pensioenfondsen of -verzekeraars
  • wat uw nabestaanden krijgen als u overlijdt
Pensioen van Pensioenfonds HAIO staat niet op deze website. Dat komt doordat u een pensioenkapitaal opbouwt en geen recht hebt op een pensioenuitkering. Het kapitaal wordt lop pensioendatum omgezet in een maandelijkse uitkering (bijvoorbeeld als u uw pensioen meeneemt naar een nieuwe pensioenuitvoerder na uw opleiding). U vindt informatie over de hoogte van uw kapitaal (beleggingswaarde) als u inlogt in Mijn Pensioencijfers op deze website.
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie. Gaat u akkoord met het gebruik hiervan?