Meer informatie over de toekomst van ons fonds

7 januari 2020

 

We hebben u eerder laten weten dat Pensioenfonds HAIO, SBOH en LAD onderzoek doen naar de toekomst van ons fonds. Dit is gebeurd in overleg met de LOVAH. Uit dat onderzoek is gebleken dat aansluiting bij een ander pensioenfonds het beste is voor uw pensioen. SPH, het huisartsenpensioenfonds, blijkt voor u de beste keuze te zijn. 

 

Pensioen opbouwen bij SPH

Van alle huisartsen, bouwt straks 90%  pensioen op bij SPH. De kans is dus groot dat dat ook voor u geldt. Daar begint u dus gewoon iets eerder mee. Pensioenfonds HAIO, SBOH en LAD zijn van plan om alle nieuwe pensioenopbouw per 1 januari 2021 te laten plaatsvinden bij SPH. U gaat ook pensioen opbouwen (en premie betalen) over uw diensten en onregelmatigheidstoeslag (ORT). Het premiepercentage dat u betaalt, blijft gelijk. SBOH gaat wel een hoger premiepercentage betalen.

Ook de opbouw van het pensioen voor deelnemers die beroepsarbeidsongeschikt zijn als arts gaat per 1 januari 2021 van ons fonds over naar SPH. Het pensioen dat voor 1 januari 2021 is opgebouwd, gaat later dat jaar naar SPH.

 

Wat u moet doen: lid worden van de BPV

Alleen als er genoeg huisartsen in opleiding lid zijn van de BPV mogen we de pensioenopbouw overdragen aan SPH. Het is dus erg belangrijk om lid te worden van de BPV. Dat is overigens helemaal gratis. Alle huisartsen in opleiding hebben van SBOH hierover een mail gekregen. Hebt u zich nog niet gemeld? Regel het eenvoudig via de website van SBOH.

 

Als u al klaar bent met uw opleiding

Bent u al klaar met uw opleiding en hebt u nog pensioenkapitaal bij ons fonds staan? Dan gaat ook uw pensioenkapitaal straks mee naar SPH, tenzij u zelf eerder hebt besloten om uw pensioen over te dragen aan een ander pensioenfonds. De overdracht van de opgebouwde pensioenkapitalen gebeurt niet meteen op 1 januari 2021, maar later. Als het zover is, krijgt u van ons persoonlijk bericht.

 

En Pensioenfonds HAIO?

Na de overdacht van de pensioenkapitalen, houdt ons fonds op te bestaan.

ico kl mijnpensioen

ico kl mijnsituatieverandert

ico kl overhetfonds

ico kl documenten

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie. Gaat u akkoord met het gebruik hiervan?