Wij gaan verder met SPH

27 januari 2020

 

Voldoende deelnemers willen lid worden van de BPV. Daarom kunnen wij verder in gesprek met SPH over de toekomst van uw pensioen.

 

We hebben u eerder laten weten dat Pensioenfonds HAIO, SBOH en LAD uw pensioen volgend jaar willen onderbrengen bij SPH, het huisartsenpensioenfonds. Echter, dat kan alleen als er genoeg huisartsen in opleiding lid willen worden van de beroepspensioenvereniging (BPV) van het huisartsenpensioenfonds.

 

86% wil lid worden BPV

Begin januari hebben wij daarom alle huisartsen in opleiding opgeroepen om aan te geven of zij lid willen worden van de BPV. 86% heeft hierop tot op heden positief gereageerd. Dat is ruim boven de 60% die nodig was. Dank u wel voor uw reactie!

 

Wij kunnen verder met SPH

Dit betekent dat wij verder kunnen met de voorbereidingen om de pensioenen onder te brengen bij SPH. Er moeten wel nog een aantal zaken geregeld worden voor het zover is. Zo gaat de BPV bij het ministerie van Sociale Zaken een wijziging van de verplichtstelling aanvragen. In deze verplichtstelling staat beschreven wie er bij SPH pensioen opbouwen. De wijzigingsprocedure duurt 6 maanden.

 

Uw pensioen naar SPH

Als alles rond is en u volgend jaar nog in dienst bent bij de SBOH, gaat u per 1 januari 2021 pensioen opbouwen bij SPH. In de loop van 2021 worden ook de opgebouwde pensioenen tot die datum overdragen. Daarna staat uw volledige pensioen bij SPH en houdt ons fonds op te bestaan.

 

Vragen?

Hebt u hierover vragen? Lees hier de veelgestelde vragen met antwoorden. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, laten we het u uiteraard weten. Dan plaatsen we informatie op deze website en/of u ontvangt persoonlijk bericht. We houden u op de hoogte!

 

Overige berichtgeving:

(7 mei 2020) 'Pensioen meenemen? Misschien nu even niet...'
(16 maart 2020) ‘Veelgestelde vragen over aansluiten bij SPH’ wel of niet nog een keer opnemen hier?
(7 januari 2020) ‘Meer informatie over de toekomst van ons fonds’
(2 juli 2019) 'De toekomst van Pensioenfonds HAIO'

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie. Gaat u akkoord met het gebruik hiervan?