Verhuizen

Verhuizen is vaak een hele klus. Niet alleen de verhuizing zelf, maar ook uw administratie vraagt aandacht. Aan wie geeft u uw nieuwe adres door?
U verhuist:

 

 

 

U verhuist binnen Nederland

 

Wat is er geregeld?
De gemeente geeft het pensioenfonds uw nieuwe adres door.

 

Wat moet ik doen?
U meldt uw verhuizing bij de gemeente waarin u gaat wonen. De gemeente geeft dat door aan het pensioenfonds. U hoeft uw nieuwe adres dus niet door te geven aan het pensioenfonds.

 

Soms duurt het lang
Ontvangt u post van het pensioenfonds toch nog op uw oude adres? Dat kan komen doordat sommige gemeenten adreswijzigingen langzamer verwerken dan andere. Ook dan heeft het geen zin om aan het pensioenfonds uw nieuwe adres door te geven. Het pensioenfonds mag geen adreswijzigingen doorvoeren. Zolang de gemeente uw oude adres voert, kan het pensioenfonds niet anders dan dat ook gebruiken.

 

Correspondentieadres
Wilt u uw post op een correspondentieadres ontvangen? Dat kan. Geef dat door in een brief aan het pensioenfonds.

 

 

U verhuist naar, in of vanuit het buitenland

 

Wat is er geregeld?
In de volgende gevallen krijgt het pensioenfonds uw nieuwe adres niet automatisch:

 

  • u verhuist naar het buitenland
  • u woont al in het buitenland en u verhuist daar
  • u keert uit het buitenland terug in Nederland

 

Wat moet ik doen?

U moet het pensioenfonds uw nieuwe adres doorgeven. Dat kan met het formulier Verhuizing in of naar het buitenland doorgeven. Dit vindt u achter de inlog van deze website in Mijn Pensioencijfers. Ook als u opnieuw verhuist meldt u dit aan Pensioenfonds HAIO. Geef het ook aan ons door als u gaat samenwonen, trouwen of scheiden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie. Gaat u akkoord met het gebruik hiervan?