Pensioenadvies

Heb ik pensioenadvies nodig?

 

Dat zou kunnen. Om er achter te komen of u advies nodig hebt, moet u eerst de nodige gegevens verzamelen.

 

  • Hoeveel pensioen ontvang ik van Pensioenfonds HAIO?
  • Hoeveel AOW ontvang ik straks?
  • Heb ik ergens anders nog pensioen opgebouwd?
  • Heeft mijn partner pensioen?

 

  

Heb ik een pensioentekort?

 

Wanneer komt u pensioen tekort? Het antwoord is vrij simpel: als u en uw eventuele partner straks niet genoeg geld hebben om te leven zoals u wilt. Maar hoe komt u daar achter? Voor het pensioen dat u hebt opgebouwd bij Pensioenfonds HAIO kunt u het Uniform Pensioenoverzicht bekijken.

 

Maar het pensioen van Pensioenfonds HAIO zal niet uw enige inkomen zijn. U ontvangt straks ook AOW. Misschien hebt u ook nog pensioen bij andere pensioenfondsen? Of hebt u zelf bijgespaard voor extra pensioen bij een bank of verzekeraar?

 

Uw pensioen is het totaal van al deze elementen. Om een inschatting te maken van een eventueel pensioentekort, maakt u een optelsom. De website www.mijnpensioenoverzicht.nl kan u daarbij helpen. U logt in met uw DigiD.


Pensioen van Pensioenfonds HAIO staat niet op deze website. Dat komt doordat u een pensioenkapitaal opbouwt en geen recht hebt op een pensioenuitkering. Het kapitaal wordt later omgezet in een pensioenuitkering. Wilt u weten hoeveel pensioenkapitaal er voor u is? Log in op Mijn Pensioencijfers. Uw pensioenkapitaal is het bedrag dat u ziet bij Mijn beleggingswaarde.

Ook denkt u na over wat u straks met uw pensioen wilt doen. En of het inkomen daarvoor hoog genoeg is.

 

Hoe krijg ik advies bij een pensioentekort?

 

Als u verwacht dat u straks te weinig inkomen hebt, kunt u advies vragen. Daarvoor kunt u terecht bij een financieel adviseur.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie. Gaat u akkoord met het gebruik hiervan?